VVE Digibeter

09-04-2019 door Sjaak Janssen

 VVE Digibeter

De Inspiratieworkshop voor de VVE vroegschoolse locaties en de uitpak party voor de voorschoolse locaties in het iXperium Arnhem leverde veel ideeën op voor een betekenisvolle rijke leeromgeving met ICT voor het jonge kind.

Ongeveer 23 leerkrachten uit groep 1 en 2 van de Arnhemse OAB-scholen hebben tijdens de workshop kennis gemaakt met een variatie aan digitaal- en ander ontwikkelingsmateriaal. Leendert Jan Splunter  heeft samen met de Media Mentor in korte tijd veel informatie en aandachtspunten gegeven bij aanschaf en gebruik van ICT middelen voor in de groep. De workshop nodigde uit om na te denken over betekenisvolle lesactiviteiten die het materiaal biedt en waarmee gewerkt kan worden aan de VVE doelen voor het jonge kind. De leerkrachten hebben zelf kunnen ontdekken hoe ze ICT toepassingen kunnen inzetten in hun eigen onderwijspraktijk.

Met middelen als; BeeBot, Co de rups, BlueBot, OSMO, Marbotic, Cubetto,  Jack de robotmuis, Botley etc. werd naar hartenlust geëxperimenteerd.

 De deelnemers gaan nu met hun collega’s in overleg om vanuit de opgedane ideeën mooie ICT leskisten samen te stellen en deze planmatig in te zetten.

     

Uitpak Party   !                                                              

Tijdens de eerste uitpakparty voor de VVE voorschoolse locaties werd op feestelijke wijze de medewerkers een All-in One  (op een grote tablet lijkende pc) overhandigd. Hierbij werd niet alleen ingegaan op de werking, maar vooral ook op de inzet van dit multi mediaal middel voor de kinderen gericht op het werken aan de VVE doelen. Daarbij kwam ook een stukje MediaWijsheid ter sprake. Mooie kansen om ICT middelen verantwoord te integreren bij de ontwikkeling van jonge kinderen en de verbinding te leggen met ouders en de thuissituatie. De financiële middelen voor deze ICT toepassingen worden betaald uit een stimuleringssubsidie kwaliteit VVE van de gemeente Arnhem.

De bijeenkomsten werden georganiseerd door stg. PAS en iXperium (CLCArnhem).  

Verslag: Annette Mullink en Sjaak Janssen

Tags:
Geplaatst onder: Geen categorie | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *