Tussen Kunst en Kids

03-07-2018 door Pieter van Rooij

Een lasersnijder, een greenscreen, een kijkdoos, Garageband, een lijmpistool en de Tweede Wereldoorlog… dat is toch onverenigbaar zou je denken..? Maar voor de kinderen van groep 8 van basisschool Brakkenstein uit Nijmegen bleek het vandaag geen enkel probleem.

De 32 kids, die de laatste volle dag van hun basisschoolloopbaan maar wat graag in het iXperium wilden doorbrengen, waren vandaag proefkonijn. Het nieuwste arrangement van iXperium Nijmegen ‘Kunst en Kids’ moest namelijk uitgeprobeerd worden.

Na een kort rondje langs alle beschikbare apps en materialen gingen de kinderen aan de slag met het maken van een storyboard en taakverdeling. Wie maakt de decors en rekwisieten? Wie maakt de muziek en geluidseffecten? Wie monteert uiteindelijk onze film?

Het thema dat ze van school uit hadden meegekregen loog er niet om. De kinderen moesten zich met hun verhaal richten op de Tweede Wereldoorlog. In onze iXspace werden uit piepschuim, karton en triplex pistolen, tanks en Davidssterren gefiguurzaagd en gelasercut. Ondertussen werd er op iPads en laptops door andere leden van de groepjes hard gewerkt aan de soundtrack.

De meeste groepjes kozen ervoor om de uiteindelijke film op te nemen door zelf te acteren voor het greenscreen. Helaas kunnen we deze resultaten niet op de website laten zien (lang leve de AVG). Gelukkig zijn er ook kinderen die ervoor hebben gekozen om een stopmotion film te maken. Zie hier hun resultaat:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=CPIpiNcFOKc[/youtube]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *