Puzzel lentepraatplaat – Maand van het jonge kind

20-03-2019 door Petran Meertens

Heerlijk was het dit weekend buiten: naast het geluid van de vele kinderen die de buurt weer in beslag nemen, fluiten de vogels er volop op los en verzamelen al voorzichtig takjes en ander materiaal voor hun nesten. De takken zijn versierd met de meest uiteenlopende soorten bloesem, de struiken lopen uit en hier en daar is het eerste jonge dier al te vinden.

Zie daar de zaken waar ik vrolijk van word en die mij opvallen in de lente.

 

Maar wat betekent de lente voor jouw leerlingen? Waar denken ze aan? Wat horen ze, voelen ze, ruiken ze?

Speciaal daarvoor hebben we een puzzelpraatplaat samengesteld over de lente. En hoewel zo’n praatplaat uitnodigend werkt om met je leerlingen in gesprek te gaan, hebben we er net een extra element aan toegevoegd: laat je leerlingen eerst de praatplaat in elkaar puzzelen en observeer eens waar ze over praten al puzzelend, want stukje voor stukje wordt het thema duidelijk. Wist je trouwens dat je het aantal stukjes in de tool zelf kunt aanpassen aan het niveau van je leerlingen? Klik daarvoor op het pijltje naast ‘Speel als’.

Enthousiast geworden na het puzzelen en wil je zelf aan de slag? Bekijk dan onze lesbrief om zelf puzzels te maken of samen met je leerlingen door bijvoorbeeld hun foto’s, tekeningen of andere werkjes te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *