Next level puzzelen: Power puzzles – Maand van het jonge kind

15-04-2019 door Petran Meertens

Herinner je je nog dat je vroeger uren met een puzzel bezig kon zijn? Dat had zo zijn redenen! Het is een goede training voor onze hersenen en een leuke mentale uitdaging. Perfect educatief speelgoed dus. En jij maar denken dat je gewoon leuk aan het spelen was. Bedank je slimme ouders maar. 

Erben zoekt op dit moment via zijn beroepsorienterende stage uit of het werken met ICT in het onderwijs bij hem past. Hij onderzocht wat power puzzels zijn: leerlingen kunnen op hun tablet een 3d beeld van de puzzel die ze net hebben gemaakt tevoorschijn toveren. Daarna kunnen ze nog met verschillende oefeningen hun vocabulaire, (verhaaltjes, woorden en liedjes) motorische vaardigheden (hele basale schrijf technieken) verbeteren en oefenen met vormen en kleuren. Het is een normale puzzel met net een goed extra element toegevoegd.

Wil je zelf met Power Puzzles aan de slag? Bekijk onze lesbrief_Power Puzzels

Lesidee gemist? Geen probleem: hier vind je alle lesbrieven en posts van de maand van het jonge kind. En vergeet je natuurlijk niet in te inschrijven voor onze iXpiratiemiddag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *