Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

07-12-2018 door MMH Coolen

Doel van de opleiding
De Master Ontwerpen van Eigentijds leren – veranderkracht voor diversiteit en technologie is een vervolgopleiding op de pabo en leert je om een echte expert in je vak te worden en onderwijs te geven dat aansluit bij de behoeften van hedendaags leren.

In deze opleiding leer je als professional je onderwijs verder vorm te geven. Je ontwikkelt een visie op eigentijds onderwijs afgestemd op de situatie van jouw school. Je leert deze visie middels het ontwerpen van nieuw onderwijs uit te voeren in je eigen groep, je collega’s te inspireren, te betrekken en mee te nemen in dit veranderingsproces. In deze masteropleiding zijn ontwerpen, reflecteren, evalueren, analyseren, monitoren en onderzoek doen kenmerkende onderdelen.

De centrale thema’s in deze masteropleiding zijn:

  • pedagogisch-didactische verdieping  in omgaan met diversiteit
  • pedagogisch-didactische verdieping op zelfregie van leerlingen
  • de inzet van technologie daarbij
  • teamleren – samenwerken en experimenteren met collega’s
  • professionele ruimte voor leren inzetten oftewel ‘teacher agency’

Programma
De masteropleiding is een deeltijdopleiding van twee jaar. Het programma wordt in een persoonlijk intakegesprek met je afgestemd. Een innovatieopdracht van je school staat centraal in deze opleiding.

Onderwijsvorm
Ons onderwijs is een mix van contactonderwijs, onlineleren en werkplekleren. Een combinatie van inspirerende hoorcolleges waarin de theoretische verankering van thema’s centraal staan, werk-colleges, waarin in professionele leergroepen gewerkt wordt aan concrete onderwerpen, intervisie over het werken als groepsleerkracht in een klas en digitale lessen.

Duur en studiebelasting
Duur: 2 jaar en 60 studiepunten. Ieder jaar rond je af met 30 studiepunten.

Diplomering
Wanneer je de masteropleiding Ontwerpen van Eigentijds Leren succesvol afrondt, ontvang je de titel Master of Education (MEd).

Waar
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen te Nijmegen en de school waar je werkt. We stemmen als HAN met jou als toekomstige deelnemer en jouw school af hoe we het traject precies invullen.

Wanneer
Start: 1 september 2019

Inhoud informatieavond
Tijdens de informatieavond besteden we aandacht aan algemene en inhoudelijke informatie over de opleiding, toelatingseisen, studiebelasting, financieringsmogelijkheden, inschrijving en kun je in gesprek met de ontwerpers en docenten van de opleiding. Deze opleiding is in ontwikkeling, we ontwikkelen de opleiding vanuit een unieke samenwerking tussen de praktijk van het primair onderwijs – opleiding – onderzoek.

Het is aan te bevelen om samen met je directeur naar deze informatieavond te komen. Omdat het gaat over schoolontwikkeling en veranderkracht, is tijdens je studie de samenwerking met de directeur van groot belang. Hij/zij zal met jou ook t.z.t. uitgenodigd worden samen met jou het intakegesprek te voeren. De directeuren zijn hierover via hun bestuurders geïnformeerd.

Informatieavonden
Donderdag 24 januari 2019 van 19.30 – 21.00 uur, I/O-gebouw HAN,  Kapittelweg 35 Nijmegen

of

Woensdag 30 januari 2019  van 19.30 – 21.00 uur, HAN Pabo, Ruitenberglaan 27, Arnhem

Aanmelden informatieavond
Klik op deze link om je in te schrijven voor de informatieavond.

Tags:
Geplaatst onder: Geen categorie | 1 Reactie

Eén reactie op “Master Ontwerpen van Eigentijds Leren”

  1. Annet Westerdijk schreef:

    Geachte heer, mevrouw,
    Graag zou ik een adviesgesprek willen. Ik heb mevrouw Komduur en mail gestuurd op 13-03 maar heb helaas nog geen reactie ontvangen. Ik ben geïnteresseerd in de opleiding ‘ontwerpen van eigentijds Letten’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *