Maand van het jonge kind

13-11-2018 door Pieter van Rooij

Hoe gebruik je ict op een manier die past bij de ontwikkeling van jonge kinderen?
Het (b)lijkt een moeilijk onderwerp voor velen. Enerzijds willen we de allerjongsten niet meer schermtijd geven dan goed voor hen is, anderzijds is ict veel meer dan alleen schermen.

Om samen op zoek te gaan naar passende ict-rijke activiteiten voor jonge kinderen roept het iXperium de eerste maand van de lente uit tot:

Maand van het jonge kind!

21 maart tot 21 april 2019

 

We streven ernaar om in deze maand iedere dag iets te doen dat gericht is op jonge kinderen (groep 1 t/m 3). Dat kan de ene dag in de vorm van een blog of een tip voor een goede app, de andere dag door een aantal kleutergroepen te bezoeken of uit te nodigen in het iXperium of misschien zelfs door activiteiten te organiseren in de speeltuin of de kinderboerderij!?

We zijn op zoek naar enthousiaste leerkrachten die het leuk vinden om met ons mee te denken over activiteiten die in deze maand kunnen plaatsvinden. Wil je meer weten? Wil je meedenken? Of wil je gewoon deelnemen aan jonge kind activiteiten? Meld je dan via dit formulier!

 

Tags:
Geplaatst onder: Geen categorie | 2 Reacties

2 reacties op “Maand van het jonge kind”

  1. Martin Jacobs schreef:

    Is http://www.elektronica4kids.nl geen leuke aanvulling voor “de maand van het jonge kind”?
    Wij bieden voor alle groepen een aangepast programma op het gebied van elektronica met of zonder solderen of programmeren met behulp van arduino.

  2. Pieter van Rooij schreef:

    Beste Martin, ik zie op jullie site dat jullie je richten op groep 6 en hoger. Dat is niet wat wij verstaan onder het jonge kind… we richten de activiteiten op groep 1 t/m 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *