Doe, speel en leer op de iXpiratiemiddag Nijmegen voor het jonge kind

13-02-2019 door Petran Meertens

Doen – spelen – leren

Op woensdagmiddag 17 april sluiten we de eerste Maand van het Jonge Kind af met een spetterende iXpiratiemiddag.

In de Maand van het Jonge Kind organiseert het iXperium tal van activiteiten waarin we laten zien hoe leuk het is om met ict te leren in en buiten de klas. Zo gaan we met de jongste kinderen van de school naar buiten om lammetjes te fotograferen, digitale prentenboeken maken en te vloggen over de natuur.

We sluiten deze maand af met een spetterende iXpiratiemiddag, waarin we natuurlijk terugkijken op alle mooie activiteiten die in de maand zijn ondernomen en ons verder verdiepen in deze onderwerpen. Aan het begin van de middag  blikken we eerst samen terug: wat is er allemaal gebeurd afgelopen de weken, wat vonden jullie leerlingen daarvan? Waar werden jullie enthousiast van? Welke lesbrief of activiteit was geweldig? Welke geweldige ideeën willen jullie delen met elkaar?  In diverse workshops ga je daarna zelf aan de slag met ict én ontwerpen we activiteiten met echt materiaal: kapla, kostenloos materiaal, robotjes, fotografie, verkleedspullen etc. Kortom: je gaat ervaren, doen én ontwerpen. Zo organiseren we bijvoorbeeld een heuse Beebotparty waarin we onderzoeken hoe je op speelse wijze morgen al aan de slag kunt: met en zonder mat, met kapla, stiften en nog veel meer. En natuurlijk zijn er diverse inspiratiehoeken om je verder te enthousiasmeren.

Ben je leerkracht van groep 1, 2 of 3? Ben je ook nieuwsgierig hoe je ict kunt inzetten in het spel en leren in je klas? Of vind je het leuk om collega’s te ontmoeten die hier ook enthousiast over zijn? Word je blij van doen-spelen-leren Schrijf je dan nu in!

Datum: 17 april
Start: 14.30 uur
Locatie: iXperium Nijmegen

Link naar inschrijfformulier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *