iXspace 3D-print pioniers in Nijmegen van start!

13-02-2019 door Pieter van Rooij

14 leerkrachten van 7 scholen (basisschool De Wijzer in Beneden-Leeuwen, Het Talent in Lent, Brakkenstein, de Buut, De Luithorst in Nijmegen, ’t Vossenhol en Breedeweg in Groesbeek) zijn vanmiddag gestart met het bouwen van hun eigen 3D-printer.

Het idee begon op een studiereis naar Denemarken, een jaar geleden. Daar bleek dat leerkrachten die zelf een 3D-printer in elkaar geschroefd hebben, zich meer ‘empowered’ voelen om deze ook daadwerkelijk in te zetten in het onderwijs. Als je ‘m zelf hebt gemonteerd kun je ‘m immers ook repareren als hij niet werkt.

Geïnspireerd ging een werkgroepje binnen iXperium Nijmegen aan de slag met het ontwerp van een traject. In dit traject worden leerkrachten, naast het sleutelen, begeleid in het verwerven van kennis over ontwerpen leren en maakonderwijs, het werken met 3D ontwerp software en het maken van lessen.

Vandaag was het eindelijk zover! De aangemelde leerkrachten kwamen voor het eerst samen: Unboxing Party! Met heuse Jip en Janneke champagne werd geproost op de start van een bijzonder project!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *