iXpiratiemiddag Nijmegen Virtual Reality in het onderwijs: van droom naar werkelijkheid!

21-02-2017 door Petran Meertens

Virtual Reality wordt volwassen in 2017: we opereren mensen, trainen voetballers, bezoeken plaatsen waar we nooit zouden komen, spelen en leren ermee. We verzamelen dinoplaatjes, bekijken toekomstige huizen en in reclames zien we haaien en beren in Virtual Reality voorbij komen.

Maar wat van dat alles is bruikbaar in ons onderwijs? Hoe maken we het betekenisvol in ons taal- en rekenonderwijs, bij wereldoriënterende vakken, drama of omgevingsonderwijs? Natuurlijk, het is een pracht uitgangspunt om te leren vanuit nieuwsgierigheid, om vanuit vragen te starten. Maar tevens zo mooi is het om leerlingen zelf virtuele omgevingen te laten maken en te presenteren in VR. Hoe doe je dat zonder als leerkracht de weg kwijt te raken? Welke tools zijn daarvoor geschikt? Hoe kun je laagdrempelig starten?

Wij gaan het laten zien op woensdag 10 mei tijdens de iXpiratiemiddag Virtual Reality in het onderwijs: van droom naar werkelijkheid! Leer in workshops de tools kennen en direct inzetten  in je onderwijs, mogelijkheden onderzoeken of te dromen bij de nieuwste technologieën voor de toekomst!

Nieuwsgierig geworden of enthousiast om te beginnen met VR?

Schrijf je dan nu in voor deze iXpiratiemiddag.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=-anwaxEVO4E[/youtube]

Eén reactie op “iXpiratiemiddag Nijmegen Virtual Reality in het onderwijs: van droom naar werkelijkheid!”

  1. René Slegers schreef:

    Ik neem aan dat de bijeenkomst na 14 uur wordt georganiseerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *