Home » iXperiums » iXperium Health » Nieuw: Minor We care

Nieuw: Minor We care

Wil jij al vóór je afstuderen een mooie bijdrage leveren aan de verbetering van zorg en welzijn in Nederland? Meld je dan aan voor de Minor Waardevol en Betaalbaar Innoveren in de Gezondheidszorg en Welzijn. ‘Tessa de zorgrobot die mantelzorgers ontlast’ was voorpagina nieuws in de media, zorgorganisaties die de robot al inzetten én een item waar ook onze studenten zich druk mee bezig houden. Tessa helpt dementerende mensen om langer zelfstandig te blijven functioneren.

Ook bij de nieuwe minor We Care, Waardevol en Betaalbaar Innoveren in Gezondheidszorg en Welzijn, staat Tessa als één van de voortvarende onderdelen op het programma. Daarnaast bijten de studenten zich in deze minor vast in uiteenlopende vragen over de toekomst van de zorg. Met als grote uitdagingen: de zorg wordt steeds complexer, mensen worden ouder en de kosten stijgen.
En met grote kansen: hoe maken we optimaal gebruik van de nieuwste technologie?

Ontwikkelaars Wienand Remkes en Sarah Detaille hebben met een unieke samenwerking tussen de twee faculteiten Economie en Management en Gezondheid Gedrag en Maatschappij, interessante sprekers uit het werkveld én een enthousiaste groep studenten een boeiende minor in handen. Meer weten? Kijk op de blog van de minor We care en lees je hoe studenten de eerste weken van deze minor ervaren.

‘Binnen de Minor hebben we de mogelijkheid om overal over mee te denken waardoor we uiteindelijk zelf de Minor vorm geven’, laat student Sas Bastiaan over deze minor weten. ‘Zelf vond ik het super interessant om met de onderzoekers van het Lectoraat Innovatie in De Care te praten over Tessa, de mentaliteit van verpleegkundigen en SPH-ers, de toekomst van Big Data en het concept Positieve Gezondheid. Het is erg leuk om niet alleen feiten aan te horen en dusdanig te leren, maar ook te praten over kennis die eigenlijk nog niet bekend is en de daarbij horende potenties’, aldus Jeroen student verpleegkunde van deze minor.

Ben je enthousiast? Je kunt je inschrijven op https://ixperium.nl/minor-we-care/inschrijven/. Heb je vragen stuur dan een mail naar wienand.remkes@han.nl.

Share