Home » iXperiums » iXperium Health » Delegatie uit India op bezoek

Delegatie uit India op bezoek

Een delegatie van Indiase zorgprofessionals, ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers bracht op 19 maart een bezoek aan Nijmegen. Het bezoek vond plaats in het kader van het Indo-Dutch Living Lab eHealth, dat internationale samenwerking op het gebied van eHealth beoogt.

De Indiase delegatie werd vergezeld door het Nationaal Regieorgaan voor praktijkgericht onderzoek SIA opent in een nieuw venster, de Nederlandse Task Force Health Care opent in een nieuw venster en de Rijksdienst Voor Ondernemingen (RVO opent in een nieuw venster). De gasten bezochten  achtereenvolgens het REshape Innovation Center opent in een nieuw venster in het Radboudumc, het HAN iXperium Health en de Sint Maartenskliniek opent in een nieuw venster.

Erik Jansen, associate lector Versterken van Sociale Kwaliteit, gaf een korte presentatie. Daarna was er gelegenheid tot het uitproberen van diverse zorg- en sociale technologieën, ondersteund door Ralf Glaudemans en Clark Nowack van de HAN.

In het HAN iXperium Health is het mogelijk om te experimenteren met verschillende technologieën, waarbij kennis en inzicht worden opgedaan voor de toekomstbestendige professional. Het bezoek aan het HAN iXperium Health zorgde voor veel enthousiasme en inspiratie voor samenwerking tussen Indiase en Nederlandse partners.

Het inkomend werkbezoek uit India was een vervolg op het werkbezoek van een Nederlandse delegatie in oktober 2017 aan Bangalore opent in een nieuw venster, het Silicon Valley van India. De ministeries van VWS, EZ, RVO, bedrijven, universiteiten en hogescholen namen aan deze India-reis deel.

Lilian Beijer, associate lector eHealth, Kenniscentrum Duurzame Zorg, vertegenwoordigde de HAN in Bangalore.

Bronnen: HAN, Hollandalumni.nl

Share