Home » iXperium Nijmegen » iXperium Nijmegen algemeen

iXperium Nijmegen algemeen

Wil je met je leerlingen aan de slag met programmeren en coderen? Wil je weten hoe je jouw lessen ict-rijk maakt? Wil je ervaring opdoen met nieuwe interactieve manieren om te presenteren? Dit en nog veel meer kan allemaal in het iXperium Nijmegen!

Doelstellingen
De doelstelling van het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict is leerprocessen in het basisonderwijs met behulp van ict zo in te richten dat er meer recht wordt gedaan aan de verschillen tussen leerlingen. Tegelijk willen we het onderwijs effectiever en uitdagender maken.De nadruk van onze schoolprogramma’s ligt op de leraar (in opleiding), omdat de leraar kan zorgen voor innovatie en verantwoordelijk is voor de wijze van inzet van ict in het onderwijs. Lees voor meer informatie over iXperium Nijmegen de jaarverslagen (2015, 2016, 2017).

iXperium Nijmegen is vijf dagen per week open voor alle scholen van Conexus, St. Josephscholen, SPOM, SPOG, Lijn 83 en Optimus en voor studenten en opleiders van de Faculteit Educatie van de HAN. De ruimtes en apparatuur zijn beschikbaar voor groepen. Daarnaast komen we graag naar jouw school om een programma of training te verzorgen.

Maja MakeyMakey

Nout_MG_7512

 

De arrangementen worden begeleid door iXperium-medewerkers en studenten van HAN-Pabo.

Studenten van de lerarenopleidingen kunnen in het iXperium en iXspace experimenteren en advies vragen rondom leren en lesgeven met ict. En studenten kunnen uiteraard ook materialen lenen voor de stage. De uitleen loopt via het Studiecentrum.

Contactgegevens iXperium Nijmegen
iXperium Nijmegen
I/O Gebouw, Faculteit Educatie
Kapittelweg 35
6525 EN Nijmegen
E nijmegen@ixperium.nl
T (024) 3531331

Wie is Wie

 

Share