De iXperiumclub

30-01-2019 door Justine van den Berg

Het iXperium is er eigenlijk voor leraren en studenten van de lerarenopleidingen. Maar soms maken we een uitzondering. Tijdens een iXpiedkids middag vroeg een van de deelnemers aan Jaap Dekker, coördinator van iXperium Arnhem, of er misschien ook een Ixperiumclubje was. Die was er nog niet maar Jaap reageerde hartelijk en zei dat hij dat een goed idee vond. En zo was er ineens een iXperiumclub. Drie middagen kwamen de vier vriendinnen Daphne, Elin, Sally en Elia van 8 naar het iXperium om te experimenteren met robots, virtual reality en de muziekstudio.

Daphne: “Ik vond het leuk van alles uit te proberen. Met de VR-bril boogschieten met pijlen en zwaarden was superleuk. Ook heb ik muziek gemaakt en MiP de robot bestuurd en geprobeerd tussen de benen van de anderen te sturen”.

Elin: “We hebben ook geprogrammeerd met een andere robot en die kon ook zingen, spelletjes doen en van alles.  We mochten de apps zelf instaleren. Wij mochten ook zelf de materialen die we leuk vonden uit de kasten pakken”.

Sally: “Het is leuk om allerlei nieuwe dingen gewoon uit te proberen, zonder dat je ze moet kopen”.

Eline: “Ik vond het heel leuk. Ik heb twee soorten VR-brillen opgehad en bij eentje kon je een spelletje doen en bij de andere filmpjes kijken. Superleuk! We hebben ook samen muziek gemaakt, gitaar en piano gespeeld en gedanst. Misschien dat andere kinderen uit de klas het ook leuk zouden vinden. Bedankt voor de leuke middagen!”

Wat mooi om te zien hoe enthousiast deze dames aan de slag gingen met robots, virtual reality en programmeren. Een iXperiumclub met leraren zou ook leuk zijn! Welke leraren doen mee?

Tags:
Geplaatst onder: Geen categorie | 1 Reactie

Eén reactie op “De iXperiumclub”

  1. Jan A. schreef:

    Leuke ontwikkeling. Iets omop voort tenouwrm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *