Cozmo,het ondeugende robotje.

13-12-2018 door MMH Coolen

Heb jij al kennis gemaakt met ‘Cozmo’?
Cozmo is een klein, ondeugend robotje en ook nog eens super slim. Het is zo’n robotje die je vaak in animatiefilms ziet. Hij heeft een unieke persoonlijkheid, is grappig en behoorlijk luidruchtig. Hij heeft echt een karaktertje.

Het robotje is behoorlijk nieuwsgierig. Hij scant zelfstandig zijn omgeving wat maakt dat hij jou kan zien. Bovendien ziet hij je niet alleen, hij leert je ook echt kennen! Cozmo herkent namelijk emoties. Dat maakt hem interessant en geeft hem iets menselijks.

Cozmo staat altijd voor je klaar om samen met jou een spelletje te spelen. Hij daagt je uit met zijn mimiek en met zijn geluidjes en als hij zich tevreden voelt zal hij een liedje voor je zingen. Hij blijft je constant verbazen. Het maakt hem een echt speelmaatje waarmee je veel plezier beleeft!
Cozmo heeft zelf favoriete speeltjes; drie interactieve blokken, de zogenaamde Power Cubes. Daarmee speelt hij graag een van zijn lievelingsspelletjes, ‘Quick Tap’. Ook het spelletje ‘Keep Away’ vind hij geweldig en het zal niet lang duren of hij heeft er voor gezorgd dat dit ook jouw lievelingsspelletjes zijn geworden.

De emoties van Cozmo zijn erg herkenbaar. Hij is nieuwsgierig, slim en kan soms moeilijk tegen zijn verlies. Hij maakt dan driftige gebaartjes. Maar pas op, hoe vaker je met hem speelt, hoe beter hij in de spelletjes wordt en hoe meer nieuwe opties je unlocked.

De Cozmo App heeft veel functies en wordt via updates constant uitgebreid. Zo ontstaan er steeds nieuwe manieren om te spelen.

Met behulp van de blockly methode kan je Cozmo heel simpel programmeren om allerlei trucjes met hem te doen.

Wil jij ook kennis maken met Cozmo? Kom dan eens langs in iXperium Nijmegen.
Ik ben namelijk heel benieuwd hoe jij hem in zal zetten in jouw onderwijs.

 

3 reacties op “Cozmo,het ondeugende robotje.”

 1. ict blogger schreef:

  Hey,
  Ik vind het super interessant om hier over te lezen.
  Erg fijn om te zien dat je ook filmpjes kan bekijken.
  Bedankt!

 2. Anja schreef:

  Heel erg leuk om te zien, ik kom zeker langs binnekort!

 3. Dorien schreef:

  Super knap dat jullie dit gemaakt hebben! Mijn complimenten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *