Digital Health Challenge Lab bij iXperium Health

Digital Health Challenge Lab is een open innovatieprogramma van de Regiodeal dat werkt aan slimme en kostenefficiënte vernieuwingen die ervoor kunnen zorgen dat iedereen langer, gezonder en zelfstandiger thuis kan wonen. Het is een samenwerking van organisaties binnen cure, care, huisvesting, de overheid, onderwijs en onderzoek in regio Arnhem-Nijmegen. Maandag 14 oktober waren direct betrokkenen van de regiodeal op bezoek bij iXperium Health.

Het Digital Health Challenge Lab werkt nauw samen met het lectoraat Technologie voor Gezondheid aan innovatieve oplossingen voor regionale uitdagingen op het gebied van zorg, gezondheid, welzijn en wonen. En die uitdagingen zijn fors. Waar landelijk op dit moment al een op de zes werknemers in de zorg werkzaam is, is dit percentage in deze regio hoger. Met de toenemende vergrijzing zal de zorgvraag alleen maar groter worden. Het Digital Health Challenge Lab zoekt naar mogelijkheden die technologie biedt om gezondheid te bevorderen, zelfredzaamheid te ondersteunen en veerkracht te vergroten. Zoveel mogelijk in de eigen leefomgeving van inwoners.

Rob Verhofstad, voorzitter van het College van Bestuur van de HAN, opende de bijeenkomst met de woorden dat “de HAN trotse deelnemer is aan de Regio Deal”. De kracht van de HAN en van het Digital Health Challenge Lab zit hem in een intensieve samenwerking met innovatieve bedrijven in de regio, en op wijkniveau met bewoners, zorgverleners en zorgorganisaties. “En”, licht Maurice Magnee, lector Technologie en Gezondheid toe: “als HAN hebben wij het grote voordeel dat we door het werkveld worden gezien als neutrale, betrouwbare partner. We zijn een uitstekend smeermiddel.”