21 maart start de Maand van het Jonge kind

11-03-2019 door Petran Meertens

Woensdag 21 maart is het voor velen ein-de-lijk zover: de lente start! En wat is er mooier dan al dat moois en nieuwe leven de klas in te halen – bloemen, bollen, kikkerdril, rupsen, insecten, knoppen – of om samen met je leerlingen erop uit te gaan om dit alles in de natuur te bekijken, ruiken en voelen. Wij van iXperium Nijmegen doen dat uiteraard graag waar dat van betekenis is in combinatie met ICT. En daar gaan we vanaf 21 maart t/m 19 april aandacht aan besteden in de allereerste Maand van het Jonge kind.

In deze maand vind je op onze site op maandag, maar ook regelmatig op woensdag een tip voor een leuke tool of een lesidee voor in de klas. We proberen dat zo laagdrempelig te maken dat iedereen mee kan doen! Daarnaast gaan we met enkele klassen erop uit: naar het bos, speeltuin of bibliotheek. Om met de leerkrachten en leerlingen te onderzoeken en ontdekken hoe je daar ook met ICT aan de slag kan.

Op woensdagmiddag 17 april komt alles samen tijdens onze iXpiratiemiddag voor het Jonge kind. We gaan dan muziek maken met ICT en echte (zelfgemaakte?) instrumenten, programmeren tijdens een heuse Beebotparty, je kunt struinen door ontdek- en speelhoeken, samen met medewerkers van de bibliotheek vanuit verhalen prachtige (digitale) werkjes maken, als kunstenaars aan de slag… Kortom je kunt je anderhalf uur al doende, spelende en lerende verdiepen in de mogelijkheden die ICT biedt. Nog niet ingeschreven: dat kan hier!

Benieuwd naar dit alles? Kijk dan regelmatig via deze hyperlink naar de verschillende berichten, we vullen hem regelmatig aan: https://ixperium.nl/tag/maand-van-het-jonge-kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *