Workshop robotica

10-10-2013 door Justine van den Berg

Dinsdag kwam een groep van ongeveer 30 leerlingen naar het iXperium voor de workshop Robotica. Waarom is het zinnig dat kinderen met robots werken? Nu al werken er veel robots in onze omgeving. In fabrieken zorgen robots voor een perfecte montage van onze auto of de exacte menging en afvulling van onze pot pindakaas. In de toekomst zien we ook steeds meer robots in ons dagelijkse leven. Thuis stofzuigt de robot onze kamer of maait hij het gras. Maar we zien de robot ook terug in operatiekamers of misschien wel als chauffeur van onze auto. Daarom is het goed dat leerlingen vertrouwd zijn met robots. Maar ook omdat zij de generatie zijn die de volgende stap zullen gaan ontwikkelen.

YouTube voorvertoningsafbeelding

In de workshop robotica leren leerlingen samen een robot programmeren. Welke stappen moet je zetten om de robot dat te laten doen wat jij wilt? In kleine groepjes bedenken we leerlingen welke stappen ze moeten programmeren. Door steeds te testen zien ze of dat wat ze samen hebben bedacht wel of niet zo werkt als bedoeld. Iedere leerlingen heeft zijn eigen inbreng. De kinderen merken bij dit soort workshops ook dat samenwerken leuk is en zinnig. Leraren hebben tijdens de workshop de kans om hun klas te observeren. Hoe werken de kinderen samen. Hoe lossen ze problemen op?

Voor deze workshop werken we onder andere met Lego Mindstorms. De workshop is geschikt voor leerlingen uit de midden- en bovenbouwgroepen. Wil jij ook een keer meedoen met jouw klas? Meld je dan aan via onze site.

Tags:
Geplaatst onder: Workshops | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*