Workshop Kennisclips tijdens iXcamp

16-06-2014 door Justine van den Berg

Veel deelnemers gaven bij hun inschrijving aan de iXcamp dat ze aan de slag wilden met kennisclips. Experts van het Community Learning Centre Arnhem verzorgden samen een kennisclip-lab waar deelnemers zelf een clip konden maken.

.

De workhsop begon met de vraag “Wat is een goede kennisclip?” Het is in ieder geval belangrijk om na te denken over de context en doelgroep, wees kort en toe the point, gebruik beelden, maak een duidelijke structuur, activeer voorkennis, maak contact met de kijker. Daarna gingen de deelnemers aan de slag.

IMG_1686

Ze konden een kennisclip maken met behulp van movenote op smartphone of tablet of ze konden een kennisclip maken in de mobiele studio van de HAN die werkt met presentations-to-go. En er was een greenscreen-opstelling.

 

IMG_1664  IMG_1673

De deelnemers waren enthousiast. Een aantal hebben meteen de week na de iXcamp hun eerste kennisclips gebruikt in hun les.

Zelf aan de slag

Als je een eerste kennisclip gaat maken bekijk dan de Checklijst Beeldinteractie kennisclip. Deze lijst geeft je een aantal tips voor het ontwerp van je clip en hoe je clip gaat gebruiken.

Movenote kun je downloaden in de App Store. Frank Thuss schreef eerder al een blog over deze app.

Studenten en medewerkers van de HAN kunnen in de clipstudio kennisclips opnemen met presentations-to-go. Heb je nog niet eerder in de studio gewerkt vraag dan een instructie aan.

Tags:
Geplaatst onder: iXpiratiemiddagen, Workshops | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*