Workshop Digitaal componeren bij HAN Pabo

06-03-2018 door Justine van den Berg

Op 17 mei kunnen studenten van HAN Pabo meedoen met de workshop Digitaal Componeren van het project Meer muziek in de klas. Tijdens de workshop leer je digitaal componeren en krijg je ideeën hoe je digitaal componeren in de klas kunt toepassen. Als je mee wilt doen meld je dan zo snel mogelijk (en uiterlijk 30 maart) aan. Er is plek voor 25 studenten.

Meer muziek in de klas geeft deze workshop op 36 basisscholen en 5 pabo’s. Meer muziek in de klas werkt in de workshops samen met Samsung met software van Ableton. Het Metropole Orkest heeft verschillenden samples ingespeeld. Met deze samples kun je bijvoorbeeld zelf ringtones maken. De leerlingen van de basisscholen kunnen meedoen in een wedstrijd. Zij kunnen hun ringtone insturen. De winnende ringtone wordt tijdens het afsluitende evenement uitgevoerd door het Metropole Orkest. Hoe gaaf is dat!

De uitdaging voor studenten van HAN Pabo is om te bedenken hoe je deze toepassing kunt gebruiken in je eigen les. Ook de pabo-studenten kunnen hun voorstel insturen. Het beste voorstel wint een prijs. Tijdens het afsluitende evenement op 20 juni in Amsterdam worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*