Woorden maken met boggle flash

01-03-2017 door Justine van den Berg

De studenten van HAN Pabo, werkten met leerlingen in het iXperium. Deze maand een serie blog van de studenten van Roland Kok, lerarenopleider bij HAN Pabo. Vandaag de blogs van Aniek Nieborg.

“Op 16 december heb ik op de pabo meegedaan aan een ict-atelier ochtend. Er kwamen kinderen van een basisschool allerlei ict-toepassingen met ons uitproberen. Ik had samen met een klasgenoot een hele leuke activiteit voorbereid voor de kinderen, namelijk Boggle Flash: losse blokjes waar letters op verschijnen. Op het moment dat je blokjes aan elkaar klikt en goede letter combinaties maakt krijg je een woord. De kinderen vonden het ontzettend leuk om te doen.

Er was een ding waar ik heel erg blij van werd. We kregen te horen dat er een meisje in de groep zat die nog niet zo goed Nederlands sprak. Zij woont hier pas namelijk een jaar. Ik was erg bang dat zij niet mee kon komen in deze activiteit door deze taalbarrière. Tot mijn verwondering deed ze superleuk mee en deed ze erg haar best om woorden te maken, waarvan de meeste ook nog goed waren! Ik vond het erg bijzonder dat een meisje die pas zo kort in Nederland woont al zo goed de taal beheerst, dat ze met losse letters woorden kan bedenken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*