Wie is het?

11-07-2014 door Justine van den Berg

Blog van Michael, student van HAN-Pabo

Deze middag heb ik met verschillende groepen leerlingen gewerkt. We deden het spel ‘Wie is het’ met dieren. Het spel had een zelf corrigerende optie. Deze zelf corrigerende optie heb ik steeds meer mijn werk laten doen. Ik heb zeven groep leerlingen begeleid. Bij het begeleiden van de derde groep heb ik alleen de applicatie met daarbij de zelf corrigerende functie toegelicht. Door leerlingen in tweetallen te laten werken met deze functie gaan de leerlingen in gesprek om deze functie te overbruggen. Het mooiste van vandaag vond ik het observeren waar ik vanaf de derde groep genoeg tijd voor had. Het observeren van hoe de leerlingen kennis tot zich nemen door het werken met een Ipad geeft informatie over jouw rol als leerkracht. Deze is die van een begeleider die aanstuurt leerlingen zelf te laten ontdekken met het materiaal wat voor handen ligt.

 

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*