Virtueel de ruimte in met André Kuipers

16-05-2017 door MMH Coolen

De ruimtevaart bestaat dit jaar 60 jaar en virtual Reality begint langzaam in te burgeren. Een mooie gelegenheid om dit met elkaar te verbinden! En laat dat nou precies datgene zijn wat Albert Heijn en Andre Kuipers gaan doen!

Educatie speelt een grote rol
Het doel is om kinderen te laten zien hoe boeiend ruimtevaart, wetenschap en techniek zijn en hoe kwetsbaar onze planeet is. Om kinderen dit te leren zijn er speciale ruimteplaatjes ontworpen die je kunt verzamelen en kunt ordenen in het speciaal daarvoor ontworpen ruimtevaart verzamelalbum. De kaarten zijn ingedeeld op verschillende thema’s. Zo zijn er ‘leven en werken in de ruimte’, ‘wat doen astronauten’, ‘een blik op onze aarde’ en ‘ons zonnestelsel.’

Naar de ruimte met de ruimtevaart app
De kinderen (en sluit volwassenen niet uit), krijgen de kans om in Virtual Reality zelf op ruimte expeditie te gaan. In totaal zijn er 160 verschillende plaatjes te verzamelen, waarop feiten en weetjes staan. Van die kaartjes zijn er 23 stuks in combinatie met virtual reality of augmented reality te gebruiken. Albert Heijn lanceert een AH Ruimtevaart-app die te downloaden is voor iOS en Android. Dankzij de VR-kaarten die je scant met de app, kun je virtueel genieten van adembenemende uitzichten en krijg je het gevoel er zelf te zijn. Tegelijkertijd leert astronaut André Kuipers je in woord en beeld alles over de ruimtevaart.

In Augmented Reality, een mix van de realiteit met een virtuele toevoeging of verrijking, gaan kinderen samen met André Kuipers naar verschillende plekken van het zonnestelsel. Met een smartphone of tablet kunnen kinderen rond en door de verschillende ruimtebestemmingen en -objecten ‘bewegen’ en met de plaatjes creëren kinderen hun eigen universum.

Download de AH Ruimtevaart-app in de App Store of Google Play Store of klik op één van onderstaande links.
https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.ah.ruimteapp
https://itunes.apple.com/gb/app/ah-ruimte/id1231950511?mt=8

Voor meer informatie over dit project kun je terecht via de onderstaande links:
https://content.presspage.com/uploads/1241/apollo-introductie.mp4?10000
https://andrekuipers.com/ah-campagne/

 

Eén reactie op “Virtueel de ruimte in met André Kuipers”

  1. Everything is very open with a really clear description of the
    issues. It was really informative. Your site is extremely helpful.
    Thank you for sharing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*