Vanuit Nijmegen digitaal de Onderwijsdagen bezoeken

10-11-2015 door Justine van den Berg

Vanochtend twitterde onderzoeker Pierre Gorissen dat we vandaag een Double Robot kunnen besturen die rondrijdt op de Onderwijsdagen in Rotterdam. Dat leek me wel wat. Dus na enig hickups met de wifi was ik virtueel in Rotterdam. Ik heb over de markt gereden en geprobeerd om een gesprek aan te gaan met bezoekers van de markt. Maar dat was nog wel een uitdaging. De meeste mensen vroegen zich waarschijnlijk  af wat dat rondrijdende hoofd van ze wilde. Want het zag er uit als een videobeeld van mij op een ipad op een segway.

Pierre leidde me rond. De bediening was nog wel even wennen. Je kunt naar voren sturen en naar achteren ene kunt draaien en om je heen kijken. Er zitten twee camera’s op de Doube Robot dus je kunt ook onder je kijken om te kijken waar je tegenaan rijdt. En je kunt verschillende snelheden instellen. Doordat de wifi in Rotterdam wat zwak was waren beeld en besturing niet vlekkeloos maar … ik kon zien waar ik was en ik kon contact maken met de mensen op de markt.

De Double Robot wordt op dit moment getest in bijvoorbeeld ziekenhuizen en op conferenties. In de toekomst kun je via dit soort robots op andere plekken aanwezig zijn dan waar je bent. En zo kan bijvoorbeeld een arts en gesprek hebben met een patiënt in een ander ziekenhuis, kan ik vanuit Nijmegen een conferentie bezoeken in Rotterdam. Maar via dit soort robots kunnen ook zieke kinderen vanuit een ziekenhuis of thuis meedoen met de les in de klas.

Leuk om de robot te testen. We kijken uit naar het vervolg. Wie weet kun je straks vanuit je luie stoel het iXperium bezoeken:-).

De robot in de oplader.

De robot in de oplader.

Justine in gesprek met Raoul Teeuwen van SURFnet.

In gesprek met Raoul Teeuwen van SURFnet.

Nu ook met video:

Geplaatst onder: Voor u getest | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*