Tool tip: Genial.ly

24-11-2017 door Pieter van Rooijprofile.php

Af en toe loop je tegen een tool aan waarvan de bruikbaarheid in het onderwijs direct tot de verbeelding spreekt. Genial.ly is er zo een!

Steeds vaker komen we leerkrachten tegen die hun leerlingen de keuze geven of ze een Powerpoint of een Prezi willen maken om hun presentatie mee te illustreren..  Genial.ly is een veelzijdige webtoepassing die je hier met een gerust hart aan toe kan voegen!

Met Genial.ly maak je interactieve en geanimeerde platen, infographics en presentaties. Er zijn legio mogelijkheden te verzinnen voor verschillende doeleinden en van PO tot en met hoger onderwijs.

Een van de eerste dingen waar ik aan dacht toen ik de tool zag is een interactieve praatplaat. Je kent ze wel, de mooie ontdekplaten uit de wereldoriëntatie methode. Voor onder- middenbouw PO zou je als leerkracht de praatplaat kunnen scannen en deze gemakkelijk interactief kunnen maken. De kinderen kunnen vervolgens, bijvoorbeeld in tweetallen, op ontdekking. Nog mooier is het natuurlijk wanneer leerlingen (bijvoorbeeld bovenbouw PO, onderbouw VO) zélf een praatplaat van allerlei links, filmpjes en andere interactieve content voorzien!

Beginnen is simpel. Ga naar www.genial.ly en maak een gratis account aan. Kies uit een template of begin met een leeg canvas. Upload een afbeelding en voeg pointers toe die verwijzen naar andere slides, websites, filmpjes, informatiebronnen, etc. Experimenteer of laat de kinderen uit jouw klas experimenteren… We zijn benieuwd naar het resultaat!

Heb je zelf mooie ideeën om met Genial.ly aan de slag te gaan? Hebben de kinderen in jouw klas een mooie interactieve plaat gemaakt? Of ben je ook een mooie (web)tool of app tegen gekomen? Laat het ons weten!

Tags:
Geplaatst onder: apps | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*