Tech is te gek! De nieuwe spaaractie van Albert Heijn

29-05-2018 door MMH Coolen

Mag ik jullie even voorstellen? Dit is Techie.
Techie is een robotje en een ‘nog’ onbekende in Nederland, maar dat gaat veranderen… en vrij snel.

Maak je vast klaar voor hordes kids bij de ingang van Albert Heijn die maar wat graag jouw plaatjes willen scoren. Albert Heijn heeft een nieuwe spaaractie die zaterdag van start gaat met plaatjes met het virtuele robotje Techie in de hoofdrol. Het robotje wek je virtueel tot leven met je smartphone en is de nieuwe held van deze actie.

Technologie als thema
Een robot als hoofdpersoon? Ja, inderdaad. Albert Heijn en NEMO Science Museum springen slim in op de rol van technologie in onze samenleving en met een slogan als ‘Tech is te gek!’ wordt Nederland warm gemaakt om op een laagdrempelige manier kennis te maken met wetenschap en technologie.
Zo treedt het virtuele robotje Techie in de voetsporen van Freek Vonk en André Kuipers die met hun dino en ruimtevaart-actie een ware spaar-hype tot stand brachten.

Techie programmeren
Door kaartjes te sparen en deze te scannen met een smartphone, kun je Techie programmeren. Door visueel codeblokken te verslepen kun je het robotje laten voetballen, te gekke stunts laten uitvoeren of de populaire Swish Swish-move laten doen op basis van augmented reality.
Willen de kinderen zelf in de hoofdrol, dan kan dat door een foto van zichzelf te uploaden en op het lichaam van Techie te plaatsen.
Met het aansturen van het virtuele robotje leren de kinderen spelenderwijs de basisprincipes van programmeren en ontdekken ze dat veel materialen en apparaten om ons heen door computers zijn aangestuurd.

Plaatjes sparen
Met in totaal 160 plaatjes valt er de komende tijd heel wat te verzamelen. Onder die plaatjes zitten zo’n 45 doe-plaatjes en zo’n 20 plaatjes waarmee Techie te programmeren is.
Alle plaatjes kunnen in het ‘Tech is te gek’ verzamelalbum geplakt worden. Dit album staat boordevol weetjes en leerzame informatie over technologie en wetenschap.
Je hebt een klein maandje om te sparen. De actie loopt van 4 juni tot en met 1 juli.

Techie op YouTube
Zoals een echte BN-er waardig, krijgt Techie zijn eigen YouTube-serie: Techie de serie. Ook bekende YouTubers als Bibi, Gio Latooy en Hanwe Chang spelen naast Techie zelf in deze serie mee.

Programmeren in het iXperium
Wil je als leerkracht inspiratie opdoen en terugkeren naar school met een rugzak vol ideeën, hoe jij op een verantwoorde wijze, programmeren een plek kan geven in jouw onderwijs? Boek dan het programmeren en robotica arrangement! Tijdens het arrangement gaan we aan de slag met verschillende activiteiten, waarbij het werken aan 21e eeuwse vaardigheden centraal staat. Dit doen we zowel op de computer of tablet met programma’s als scratch, lightbot, codewise, hour of code en codecombat. Ook bieden we het programmeren van verschillende robots aan, zoals Lego Mindstorms, Micro:Bit, meetedison en Ozobot.

Aanmeldformulier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*