Gaat iedereen straks leren programmeren op de iPad?

14-06-2016 door Pierre Gorissen

Tijdens de keynote van haar wereldwijde conferentie voor ontwikkelaars (WWDC 2016) heeft Apple gisteren een heleboel nieuws aangekondigd. En zoals wel vaker voorgekomen is heeft een van die nieuwtjes rechtstreeks betrekking op het onderwijs. Tijdens zijn bezoek aan Nederland gaf Apple-baas Tim Cook het al aan. Volgens hem is programmeren voor kinderen net zo belangrijk als het leren van een tweede taal. Om leerlingen en leraren daarbij te helpen heeft Apple nu Swift Playground aangekondigd. Een gratis omgeving voor op de iPad waarmee kinderen zelfstandig, of onder begeleiding van leraren kunnen leren programmeren.

De versie voor ontwikkelaars is per direct beschikbaar, in juli komt een bèta versie uit en vanaf september kan iedereen er mee aan de slag. Te vroeg dus ook nog om al antwoord te kunnen geven op de vraag of scholen in Nederland hier iets aan gaan hebben. Ook de vraag voor welke leerlingen deze omgeving het meest geschikt is, of hoe dit past binnen het geheel van nu reeds beschikbare hulpmiddelen om leerlingen te leren programmeren, zijn zaken waar we zeker naar zullen moeten kijken.

Zelf aan de slag?
Als er scholen zijn die van plan zijn om met Swift Playground aan de slag te gaan, dan horen we dat graag! Je kunt dat in de reacties hieronder aangeven of via de mail bij Petran Meertens of Pierre Gorissen

Tags:
Geplaatst onder: Onderzoek, programmeren | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*