Studenten HAN ICA maken serious games voor leerlingen iXklas

25-01-2018 door Justine van den Berg

Afgelopen weken waren er regelmatig studenten van HAN ICA in het iXperium. Studenten van de opleiding Communication Multimedia Design maakten voor hun semester Serious Games verschillende media. Team 1 richtte zich op de naamsbekendheid van het iXperium bij scholen in de regio. Ze ontwikkelden daarvoor een audiovisuele interactieve ervaring: een Virtual-reality-game. Via verschillenden mini-games in het virtuele iXperium kom je er achter wat je in het iXperium kunt doen. Super!

.
.
Drie andere teams ontwikkelden games voor leerlingen van het iXklas. Dit zijn leerlingen uit het speciaal onderwijs. Voor deze leerlingen is het belangrijk dat ze zelfstandig kunnen reizen met het openbaar vervoer.
De studenten ontwikkelden games die de leerlingen daarbij helpen. Omdat de leerlingen van de iXklas en de studenten van HAN Pabo die de leerlingen begeleiden iedere week in het iXperium zijn konden ze meteen in het ontwerpproces al input geven via interviews, ze konden testen en feedback geven en ze konden meedenken in het ontwerpproces.
Aan het eind van het semester leverden de teams drie geweldige games. Iedere game gaat op zijn eigen manier de uitdaging aan. Een spel speelt zich af op station Arnhem Centraal, een andere game laat de speler een aantal minigames spelen. De derde game maakt gebruik van NFC  (Near Field Communication) en checkt of de speler bij alle stations in- en uitcheckt.
.
Als opdrachtgever zijn we natuurlijk helemaal tevreden. Topwerk van de studenten van HAN ICA! En van de leerlingen van de iXklas want zonder hun inzet kun je dit soort producten natuurlijk niet maken.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*