Studenten HAN ICA bouwen game voor iXpeditie Maatwerk

22-09-2017 door Justine van den Berg

In het RAAK-project iXpeditie Maatwerk ontwikkelen en onderzoeken we een spel dat schoolteams en leraren in opleiding helpt bij het realiseren van “recht doen aan verschillen tussen leerlingen met behulp van ict”.

Afgelopen jaar zijn we gestart met de bouw van het spel, op basis van het model “Organiseren van maatwerk met ict”. In dit model, dat is ontwikkeld door het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict, beschrijven we hoe maatwerk eruit kan zien en welke consequenties dit heeft voor de schoolorganisatie.

Studenten van het Institute of Information and Computing Science van de Universiteit Utrecht, hebben op basis daarvan een eerste prototype gemaakt. Uit de eerste testruns bleek dat de gameplay verder moet worden versterkt. Hiervoor hebben we contact gezocht met collega’s van de opleiding Communication & Multimedia Design van HAN Informatica Communicatie Academie (ICA). De uitvoering ligt bij B302: A creative media mob. Bij dit bureau werken studenten van Communication & Multimedia Design die gespecialiseerd zijn in de vormgeving en technische realisatie van digitale media zoals interactieve animaties, apps en websites.

De studenten van B302 zijn in nauwe samenwerking met partners van het consortium van iXpeditie Maatwerk aan de slag gegaan met het herontwerp van de gameplay en de vormgeving. De gebruikersgroep, twee groepen pabo-studenten en een aantal leerkrachten hebben input geleverd voor het opstellen van gebruikersprofielen en de customer journey. Een mooi voorbeeld van een brede samenwerking tussen onderzoekers, opleidingen uit verschillende vakgebieden en werkveld.

Op dit moment zijn de studenten van B302 bezig met de bouw van de game. Dit gebeurt onder professionele leiding van ICA-docent Frank Bovenkerk die veel ervaring heeft als game producer. De bedoeling is dat de game in januari 2018 klaar is voor gebruik. Tot die tijd vinden er een aantal testruns plaats om de game verder speelbaar te maken.

Meer informatie:
Anne-Marieke van Loon, Projectleider iXpeditie Maatwerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*