Studenten HAN-Pabo verzorgen workshop MakeyMakey bij iXpiratiemiddag

09-10-2014 door Justine van den Berg

Op deze blog schreef ik al eerder over de MakeyMakey. Ik blijf een fan van dit eenvoudige systeem. De MakeyMakey is een uitvinding van studenten van de MIT. Ze maakten het voor kinderen, uitvinders, ouders, ontwerpers, leraren, iedereen die van spelend leren houdt.

Je kunt met een paar simpele middelen een eigen touchpad maken voor je computer of games. Maar je kunt ook van een trap een piano maken, je game spelen met een bosje wortelen of een liedje spelen op een bananenkeyboard.

Tijdens de iXpiratiemiddag gingen leraren uit het primair onderwijs en lerarenopleiders van HAN-Pabo onder leiding van drie Pabostudenten met de MakeyMakey aan de slag. Zelf bouwen, zelf draden aansluiten en …. het werkt! Helemaal geweldig. Zonder handleiding kun je meteen aan de slag. Op tafel lag van alles om mee te werken, draadjes met krokodillenklemmetjes, klei, metaalinkt, ijzerdraad, verschillende soort groente, karton. Al doende zie je meteen wat wel werkt en wat niet. Alle draden zijn aangesloten, waarom werkt niet? Omdat je de witte draad niet vasthoudt, je bent zelf onderdeel van de installatie!

De drie studenten deelden ook hun eigen ervaring. Ze hadden al studieproject van karton een knikkerbaan gemaakt met elektronische muziek. De beweging van de knikker zorgde via de MakeyMakey voor het geluid. Ook zij merkte dat niet meteen alles zo werkt als je denkt. Met veel geknutsel, trial&error maakten ze uiteindelijk toch samen een geweldige knikkerbaan. En … daarbij ook nog een workshop met de MakeyMakey voor leraren van de scholen uit de regio. Mooie combi!

De makeymakey is ook leuk voor tantes denk ik. Dus ik ga de MakeyMakey zelf ook bestellen. Leuk om mee te experimenteren als de neefjes komen logeren in de vakantie.

Voor 49.95 kun je de MakeyMakey bestellen op http://www.tofspeelgoed.com/bestel-makey.php of http://shop.makeymakey.com/products/makey-makey-kit . Je vindt op die sites ook bijbehorende materialen zoals geleidende verf of kopertape.

 

 

Geplaatst onder: iXpiratiemiddagen | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*