Sssst niet delen met je leerlingen … of juist wel!

04-09-2015 door Justine van den Berg

Kennen jullie de app photomath? Met deze gratis app kun je wiskundesommen inlezen en geeft de app direct de uitkomst. Die ga je dus niet delen met je leerlingen, rekenen en wiskunde worden zo appeltje eitje. Of moet je hem juist wel delen? De app geeft niet alleen de uitkomst, hij legt ook nog uit hoe hij aan de oplossing komt. Super handig en leerzaam!

Ik heb hem even getest met de iphone en het werkt simpel en snel. Een paar eenvoudige sommetjes loste de app goed op. Maar ook ingewikkeldere sommen kan hij goed aan. Handgeschreven sommen kan hij nog niet lezen, maar alles wat gedrukt of geprint is gaat goed, en zoals je op mijn foto’s kunt zien leest hij ook goed van een monitor.

photomath1  photomath2photomath3

Is dit nou handig voor onderwijs? Ik denk het wel. Leerlingen kunnen met de app zelf kijken of het antwoord wat ze hebben gegeven klopt. En ze kunnen zien hoe je bij de juiste oplossing kunt komen. Ook voor ouders is het een handige tool als ze hun kinderen willen helpen bij rekenen en wiskunde.

Wat vinden jullie, is dit een handige app in het onderwijs? Gaan jullie hem delen met leerlingen en ouders? Of houd je hem nog even geheim?

Geplaatst onder: Algemeen, apps | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*