Sporten in het iXperium

03-03-2017 door Justine van den Berg

De studenten van HAN Pabo, werkten met leerlingen in het iXperium. Deze maand een serie blogs van de studenten van Roland Kok, lerarenopleider bij HAN Pabo. Vandaag de blog van Annika Plaat.

Op een woensdagochtend kwam er een klas op bezoek om een ochtendje met ict bezig te zijn. Maar om dat voor elkaar te krijgen, was het heel wat voorbereiding nodig. Een thema, welke ict-toepassingen en hoe presenteren wij ons. Binnen het thema ‘sport’ kwamen er al snel hele leuke opdrachten en natuurlijk konden onze sportkleren niet in de kast blijven.

Dus stonden wij op die woensdagochtend in december in onze sportkleren in het iXperium om onze ict-toepassingen klaar te zetten. Samen met Nino en Evelien was ik aan het worstelen om de Xbox Kinect aan te zetten, iets waar we een week eerder nog mee hadden geoefend. Het is gelukkig gelukt en we kregen ons spel, Air Hockey’ op het beeldscherm en we konden zelf nog even oefenen voordat we het aan de kinderen moesten uitleggen.

Na de inleiding en het verdelen van de groepjes, konden we eindelijk aan de slag. De kinderen vonden het leuk om een toernooitje Air Hockey te spelen en genoten ervan om hun klasgenoten te verslaan!

Nino, Evelien en ik hadden een ronde pauze en we hebben gekeken bij de andere activiteiten. Alles zag er leuk en goed voorbereid uit en je zag duidelijk dat de kinderen ervan genoten. Volgens mij wilden ze, nadat het afgelopen was, graag door met alle activiteiten.

Gelukkig verliep de dag goed en dat was te danken aan onze goede organisatie. We hadden alles duidelijk op papier en we hadden een goede tijdsindeling waar we ons goed aan hebben gehouden. Het was een geslaagde en leuke ochtend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*