Spellen met de Osmo

09-03-2017 door Justine van den Berg

De studenten van HAN Pabo, werkten met leerlingen in het iXperium. Deze maand een serie blogs van de studenten van Roland Kok, lerarenopleider bij HAN Pabo. Vandaag de blog van Kathelijne Hermans.

Vandaag hebben een medestudent en ik een activiteit gedaan met Osmo, voor de iPad. Op de Pabo hadden we een thema-ochtend georganiseerd in het iXperium. Elk groepje studenten had een les ontworpen waarbij gebruik werd gemaakt van een ict-toepassing. We maakten gebruik van het actuele thema van de klas, ruimte (heelal).

Elk kwartier kwam er een nieuw groepje van 2 of 3 kinderen bij ons dat met Osmo-words aan de slag ging. De activiteit was spellen, maar dit hadden de kinderen eigenlijk helemaal niet door, omdat het spellen in een echte competitieve spelvorm was gegoten. Ik vond het ontzettend leuk om te zien hoe gemotiveerd de kinderen bezig waren. Ze kregen een afbeelding te zien die te maken had met het thema. Dit woord moesten ze spellen. Het ene kind had blauwe letters en het andere kind rode. Door de letters voor de iPad te schuiven, verschenen ze op het scherm. Zodra het ene kind een letter had neergelegd, kon het andere kind deze letter niet meer gebruiken. Degene die de meeste letters kon neerleggen bij een woord, kreeg de meeste punten. Soms legden ze de letters bijna tegelijk voor de iPad, maar deze selecteerde eerst de ene en daarna de andere letter. Er werd dan maar één letter goed gerekend, dus ook snelheid was erg belangrijk. Dit zorgde soms weer voor grappige taferelen. Hier konden de kinderen en ik ook ontzettend om lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*