Serieus code schrijven met Swift Playgrounds

09-09-2016 door Justine van den Berg

7 september presenteerde apple de nieuwe iPhone en Apple watch maar ook Swift Playground, een app waarmee kinderen (en volwassenen) eenvoudig kunnen leren programmeren. De app komt dit najaar in de App Store.

Met Swift leren kinderen op een interactieve manier, aan de hand van puzzels en opdrachten welke programmeerstappen er bestaan en hoe je ze kunt combineren. Je hebt geen kennis nodig van programmeertalen om te kunnen starten. Maar ook ervaren ontwikkelaars kunnen swift gebruiken om snel een idee uit te werken. Het leuke van de app en programmeertaal swift is dat je na de basisbeginselen verder kunt leren en steeds complexere dingen kunt programmeren. Uiteindelijk kun je als professional programmeren en bijvoorbeeld je eigen app bouwen.

Ik kijk uit naar Swift Playground, het ziet er veelbelovend uit. Zodra de app beschikbaar is ga ik aan de slag. Ik ben benieuwd of ik uiteindelijk mijn eigen app kan gaan maken. Ik hou jullie op de hoogte! En als jullie iets programmeren met Swift deel je het dan met ons?

Geplaatst onder: programmeren | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*