Science innovation day op Montessori College Arnhem

16-02-2018 door Justine van den Berg

De vrijdag voor de carnavalsvakantie. Je zou denken dat iedereen dan al in vakantiestemming is een geen zin meer heeft in school. Maar niets is minder waar op het Montessori College in Arnhem. Honderden leerlingen deden de hele dag mee aan workshops. Docent Anja Verhagen organiseerde hier met een aantal collega’s de Science Innovation Day. Alle eerstejaars ontdekten techniek en innovatie bij Nemo, een deel van de leerlingen bezocht bedrijven en alle andere leerlingen hadden in het eigen schoolgebouw de keuze uit meer dan 15 workshops. Knap georganiseerd door deze leraren!

De leerlingen konden kennis maken met allerlei richtingen en toepassingen van techniek, van chemie tot informatica, van food tot solarenergy. Bij de mad professor konden leerlingen proefjes doen, in de keukens gingen ze aan de slag met gehakt wat sneller bruin wordt, anderen leerlingen leerden alles over zonnecellen, op de derde verdieping vlogen drones door het lokaal en op de tweede verdieping deden de leerlingen mee met de challenge van HAN Pabo en het iXperium: een wedstrijd waarbij verschillende teams hun auto zo programmeren dat hij zo netjes mogelijk in een parkeervak komt te staan. En creativiteiten wordt natuurlijk ook beloond!

Geweldig om te zien hoe leerlingen meteen enthousiast aan de slag gaan. Ook de teams die met een groot vraagteken begonnen lieten hun auto al snel door het lokaal rijden. Gedurende de dag legden de leerlingen de lat steeds hoger. Waar de eerste groep al blij was dat de auto netjes in het vak kwam te staan wilden vervolggroepen de sensoren programmeren zodat de auto zelf kan bedenken of hij wel of niet in een vak kan staan en op tijd stopt voor een muur. De laatst groep vond zelfs dat nog niet genoeg en was ook nog op zoek naar het perfecte geluid voor hun voertuig.

Mooi om te zien hoe het Montessori College in Arnhem techniek omarmt. Wij vonden het leuk dat we vanuit HAN Pabo de workshops over programmeren mochten verzorgen. Een geslaagde dag met een mooi resultaat. we hopen dat we een brede groep leerlingen hebben kunnen interesseren voor techniek. En natuurlijk ook voor de Pabo, want ook in primair onderwijs is veel aandacht voor techniek, STEAM, maakonderwijs en programmeren.

 

 

Tags:
Geplaatst onder: Geen categorie | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*