Samenwerking De Onderwijsspecialisten en Community Learning Center Arnhem wordt voorgezet

19-04-2018 door Justine van den Berg

De scholen van De Onderwijsspecialisten zetten de komende 3,5 jaar de samenwerking met het Community Learning Center (CLC) voort. In eerste instantie was de samenwerking aangegaan voor een jaar. Uit een evaluatie tussen beide partijen blijkt dat het voortzetten van de samenwerking zeer wenselijk is.

Vooral de bezoeken van scholen aan iXperium (onderdeel van het CLC) blijken een groot succes en daar zijn we natuurlijk trots op. De leerlingen leren onderzoekend hoe zij ict-middelen kunnen inzetten bij hun leerproces. Daarnaast doen leraren kennis op over het inzetten van ict-middelen tijdens hun les. Zij kunnen deze kennis en ervaringen toepassen tijdens hun lessen en delen met hun collega’s op school. Kortom een samenwerking welke een directe bijdrage levert aan de ontwikkeling van leerlingen, leerkrachten én studenten in het (speciaal) onderwijs.

iXklas
Naast de schoolbezoeken aan het iXperium is er dit schooljaar ook een begin gemaakt met de iXklas. De iXklas is een samenwerking tussen de scholen van De Onderwijsspecialisten en HAN Pabo. Aan de iXklas zijn leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) en pabo-studenten verbonden. Gezamenlijk hebben zij de afgelopen maanden gewerkt aan één opdracht. Enerzijds om de leerlingen uit het vso de mogelijkheden te laten verkennen om te kiezen voor een uitstroommogelijk op ict-gebied. En anderzijds de studenten van de pabo te laten kennismaken met leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs.

De samenwerking loopt in ieder geval tot en met augustus 2021, waarbij de focus ligt op leren en lesgeven met ict én de verbinding tussen het regulier en speciaal onderwijs. Hierdoor ontstaan er ongetwijfeld nog meer mooie initiatieven op het gebied van leren en lesgeven  met ict.

Tags:
Geplaatst onder: Geen categorie | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*