Ruimtewezen krijgt hulp

27-01-2014 door Justine van den Berg

Uit het ict-atelier vandaag de blog van Julia en Carlijn.

Licht uit, ramen afgeplakt, een Marslandschap, een ruimtewezen en twee astronauten. Welkom op Mars!

Er was eens een ruimtewezen (de Bee-Bot) dat op Mars leefde. Hij moest naar de andere kant van het landschap komen, maar hij kon dit niet zelf. Hij had hulp nodig! Gelukkig waren daar de kinderen van groep 2/3 van basisschool de Brug die hem konden helpen. Door op zijn rug de stappen in te voeren, kon het ruimtewezen door de sterrenpoorten. Bij elke sterrenpoort hoorde nog wel een opdracht. Vooral samenwerken was hierbij belangrijk.

Elke keer als er een groepje kinderen in het lokaal kwam, renden ze meteen naar de tafel met het Marslandschap. Ze kwamen meteen in de goede sfeer. De sfeer was ook al te merken door de gezamenlijke inleiding door de astronauten. Ze konden zich door de omgeving snel inleven en waren gemotiveerd om het ruimtewezen door de poorten te leiden. Het wachten op de beurt was daardoor erg lastig. Toch is dat ook gelukt en gaven ze elkaar aanwijzingen om de goede richting op de gaan.

Onze rol was meer begeleidend. Dit hadden we ook ingeschat in de voorbereiding. Het was voor ons een teken dat de opdrachten op niveau waren, waardoor de activiteiten gesmeerd liepen.

 

Tags:
Geplaatst onder: Lerarenopleiding vo | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*