Promotieonderzoek voor leraren

05-11-2013 door Justine van den Berg

De komende twee jaar krijgen bijna 200 leraren de mogelijkheid om naast hun werk voor de klas een promotieonderzoek te doen. Het ministerie van OCW heeft het aantal beurzen uitgebreid om zo meer leraren de kans te bieden om zich verder te ontwikkelen.

Minister Buseemaker ziet promotieonderzoek als een kans voor leraren om zich te ontwikkelen binnen of buiten hun eigen vakgebied.  “Promoveren is een goede manier om jezelf uit te dagen en je blikveld te verruimen. Niet alleen levert het leraren zelf meer loopbaanmogelijkheden op. Ook profiteren leerlingen, studenten en collega’s er van. Want de kennis en ervaring die leraren tijdens een promotietraject opdoen, nemen zij weer mee hun school in.”

Wij zijn natuurlijk nieuwsgierig welke leraren onderzoek gaan doen naar de inzet van ict in het onderwijs. Ga je onderzoek doen? Laat het ons weten, we volgen je ervaringen graag!

Leraren met een promotiebeurs kunnen vier jaar lang twee dagen per wee besteden aan hun promotieonderzoek met behoud van salaris. De school waar de leraar werkt krijgt een rijksbijdrage voor vervanging.

Meer informatie over de promotiebeurs 

Geplaatst onder: Onderzoek | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*