Home » Professionalisering en scholing » Honoursprogramma

Honoursprogramma

Het honoursprogramma Educatie Open Sourced daagt excellente bachelorstudenten van de faculteit Educatie van de HAN uit om hun rol als onderwijsveranderaar of opleidingsvernieuwer vorm te geven. Het programma richt zich op onderwijsinnovatie en (her)ontwerpen, ondernemerschap en leren door en met behulp van ict.

Het EOS-programma wordt samen met de studenten en innovatieve scholen, bedrijven, netwerken en het lectoraat Leren met ict ingevuld. Co-creatie staat centraal. De internationale context wordt geïntegreerd in het programma.

Het programma bestaat uit drie delen:

  • De student maakt kennis met zoveel mogelijk nieuwe perspectieven, contexten, ervaringen en innovaties en wordt ondergedompeld in ‘the world that could be’. De studenten verdiepen zich bijvoorbeeld in innovaties op het gebied van technologie, kunst en science.
  • De student steekt de handen uit de mouwen: samen visualiseren en experimenteren, gebruiken van technologie. Dit gebeurt in co-creatie met verschillende professionals uit het onderwijs en daarbuiten.
  • De student onderzoekt een praktijkvraag rondom het thema leren en ontwerpt in co-creatie een innovatieve oplossing voor de opdrachtgever. De student wordt tijdens het onderzoek begeleid door onder andere het lectoraat Leren met ict.

 

Meer informatie

Ben je student en heb je interesse in het honoursprogramma EOS? Of ben je een onderwijsprofessional met een interessant vraagstuk? Neem dan contact op via honours.educatie@han.nl

Share