Ontwikkelkring in pecha-kucha-stijl

06-11-2013 door Justine van den Berg

Regelmatig komen onderzoekers van het Kenniscentrum Kwaliteit van leren, studenten van de pabo en leraren uit het primair onderwijs bij elkaar in de ontwikkelkring. De basis voor de ontwikkelkring is een vraag uit de praktijk, de opbrengst bestaat uit beproefde, didactisch verantwoorde ICT-leerarrangementen die passen bij de eigen praktijk of concreet professionaliseringsaanbod.

Eind oktober hebben onderzoekers, studenten en leraren hun onderzoeken gepresenteerd in pecha-kucha-stijl. Dit is een presentatietechniek die veel wordt gebruikt in creatieve vakgebieden zoals architectuur en fotografie, waarbij de presentatie bestaat uit 20 sheets, die 20 seconden in beeld zijn. Een presentatie duurt dus altijd 6:40 minuten en dat dwingt de presentator om kort en bondig zijn verhaal te vertellen. De deelnemers van de ontwikkelkring hebben in het iXperium per onderzoeksgroep een presentatie gemaakt.

Deze presentatiestijl hielp de projectgroepen bij de vertaling van een vraag uit een school naar een onderzoek van een student. De groepen zijn actief aan de slag gegaan met het benoemen van de kern van het onderzoek en het inbedden van het onderzoek in de context van de school. Bovendien zijn de resultaten gedeeld met de andere deelnemers en was het een leuke manier om informatie te delen met de andere leden van de ontwikkelkring. Binnenkort meer over de resultaten.

Wil je ook meedoen aan de iXperium-ontwikkelkring? Neem dan contact op met Annelies Wiggers (a.wiggers AT clcarnhem.nl)

Tags:
Geplaatst onder: Onderzoek, Ontwikkelkring | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*