Van klimaatverandering tot shakespeare- online iXpiratie

13-04-2016 door Justine van den Berg

Vorige week was ik op de gamification conferentie in Groningen. Daar gaf Tobias Staaby me de tip van de site https://www.graphite.org . Deze site geeft een berg inspiratie voor lesarrangementen voor verschillende niveau’s voor allerlei vakken. Je kunt ook zelf les-ideeën posten. De site is in het Engels dus niet altijd direct bruikbaar voor Nederlandstalig onderwijs. Maar je kunt er wel ideeën opdoen. Hoe kun je games gebruiken in je onderwijs, welke apps en tools kun je gebruiken bij lessen over programmeren, hoe bespreek je maatschappelijke thema’s aan de hand van games of online discussie/dialoog-apps.

Van klimaatverandering tot shakespeare

hamlet

Wat kun je er dan vinden? Bijvoorbeeld vier tools die je kunt gebruiken bij lessen over klimaatverandering. Of ideeën voor storytelling, hoe kun je leerlingen of studenten die niet van schrijven houden toch verhalen kunt laten vertellen. Of suggesties hoe je Shakespeare behandelt in een flipped classroom.

Ik ben benieuwd of deze site jullie inspireert. Als je een les, app of tool hebt gevonden die je in je eigen les hebt gebruikt deel je ervaring dan met ons. Ofwel door een reactie op deze blog, een reactie op Facebook of schrijf zelf een review, dan post ik die voor je op ixperium.nl.

Samen testen
Als je een tool met een aantal collega’s of leerlingen wilt testen laat het ons dan ook weten, dan kijken we of we kleine testcommunities kunnen maken rondom specifieke thema’s of apps. Ik ga met een paar collega’s een app testen die online dialoog faciliteert, niet alleen handig om gesprekken met leerlingen te voeren die ook buiten de klas verder gaan maar ook een makkelijke manier om ouders te betrekken bij onderwerpen die worden behandeld in de klas. Wil je meedoen in een testgroep? Laat het weten!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*