Onbeperkt talent en waakvlammen

27-02-2017 door Justine van den Berg

Blog van Annelies Wiggers

#Meetup026 is de nieuwe naam voor het Onderwijs café in de Stadsvilla. 21 februari ging het over onbeperkt talent en onderwijsverlangens. Er zijn veel studenten en ook leden van de Medezeggenschapsraad. Mooi dat dit thema ons hier verbindt. Eerst maar even kennismaken met elkaar door je topmoment van deze week uit te wisselen. We moeten even op gang komen maar toch kan iedereen zo’n moment benoemen. Gek dat je daarover moet nadenken. Sandra noemt dat op de waakvlam staan. Ik neem me voor om elke week mijn topmoment op te schrijven. Zichtbaar maken dus.

De eerste spreker vanavond is Marco Mout van Walhallab. Ik ken het Walhallab. Een plek waar talent gaat groeien en bloeien. Marco neemt ons mee in zijn avontuurlijke levensgeschiedenis. Leren op een plek die geen school is. In de Kruittoren in Zutphen. Het eerstvolgende schoolreisje van Arnhems Onderwijsje met studenten gaat hier naar toe. Confronterend leren noemt Marco zijn stijl. Waar het protocol begint stopt het denken. Dat herkennen we. Onbeperkt talent met motorzagen, gevaarlijke apparaten en muren van dozen.

Dat geldt zeker ook voor de volgende spreker Eva Eikhout. Haar heb ik eerder horen spreken bij Tedx Arnhem. Eva heeft een manier gevonden om beperkt om te buigen naar onbeperkt. Over de frustratie van taxi-tijden en chauffeurs; hulp bij het toiletbezoek en regelvolgende mensen bij het UWV. We worden meegevoerd in haar energie. Een pleidooi voor het volgen van regulier onderwijs. Iedereen heeft zo zijn sores zegt Eva, mijn vriendinnen ook. Ja dat klopt. Ik heb bewondering voor hoe Eva in het leven staat, het pakt en omarmt; no matter what. De waakvlam gaat vol aan.

Onderwijsverlangens en mooie gesprekken. En o ja fuck de kaders…….. okay een klein beetje dan. Morgen ga ik ergens de fik in zetten, een protocol of zo, een protocol dat er voor zorgt dat beperkt nooit onbeperkt zal worden, dat talent niet tot zijn recht laat komen. Zodat we wel het verschil kunnen maken en zijn voor dat ene kind…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*