Minor Ruimte voor 21e-eeuws talent

26-02-2014 door Justine van den Berg

Ben je student van een lerarenopleiding of van een van de opleidingen van ICA dan is de minor Ruimte voor 21e-eeuws talent interessant voor jou.

Ben jij de professional die gaat werken in óf voor onderwijs? Maak je daarbij graag gebruik van ict? Of werk je vanuit een andere discipline aan leren met ict? En wil je leren om creatief en effectief te ontwerpen voor innovatieve vormen van leren? Volg dan deze uitdagende minor. In deze minor bedenk en ontwerp je creatieve oplossingen met ict, die uitgaan van de talenten van leerlingen. Je werkt in deze minor samen met studenten van verschillende opleidingen.

Waarom
Het onderwijs worstelt met de vraag hoe technologie in te zetten voor leren. Het is duidelijk dat technologie ingezet moet worden om kinderen en jongeren voor te bereiden op de maatschappij waarin gebruik van technologie een voorwaarde is om te functioneren. Dat het ‘onesize-fits-all’ model niet meer past bij hedendaagse eisen aan een leven lang leren en talentontwikkeling is ook duidelijk. Ict en technologie kunnen hierbij helpen. Het onderwijs heeft dus een rijk palet aan innovatieve ict-leermiddelen nodig. En de maatschapppij vraagt om leraren en andere professionals in en rond het onderwijs, die deze doelgericht kunnen ontwerpen en gebruiken om recht te doen aan verschillen tussen leerlingen. In de minor ‘Ruimte voor 21ste eeuws Talent’ gaan we juist hiermee aan de slag.

Wat
Op basis van praktijkvraagstukken van scholen en organisaties, ontwerp je op een creatieve wijze leerarrangementen met een innovatieve inzet van ict die recht doen aan verschillen tussen leerlingen. Je verdiept je in de theorie en praktijk met betrek- king tot ontwerpen van ict-leerarrangementen. Het ontwerpen gebeurt in co-creatie met studenten van andere opleidingen en in nauw overleg met leraren en andere professionals uit het werkveld. Je toetst het leerarrangement in de praktijk om te onderzoeken wat het effect is.

Minormarkt en brochure
Wil je meer informatie over deze minor kom dan naar de minormarkt in Arnhem of Nijmegen. Onderaan deze pagina kun je de brochure downloaden.

Minor Ruimte voor 21e-eeuws talent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*