Microbit Challenge

12-09-2017 door Wouter van den Berg

Dit schooljaar (2017/2018) is Nijmegen Nationale Onderwijsstad. De thema’s zijn innovatie en gelijke kansen. Eén van de activiteiten van de Nationale Onderwijsstad zal de Microbit Challenge zijn.
De Microbit Challenge is een uitdaging voor leerlingen waarbij ze kennis maken met een Microbit computer, maar waarbij ze ook moeten samenwerken en hun creativiteit aan moeten spreken.

Bekijk hier wat een Microbit computer is.

 

 

 

 

Leerlingen krijgen verschillende problemen voorgeschoteld en krijgen per groepje van ca. 5 leerlingen een Microbit computer. Het groepje bedenkt een oplossing voor één probleem en voert dit ook uit.
Natuurlijk mag er ook een eigen probleem gekozen, met een passende oplossing.
De oplossing leveren ze in bij het iXperium Nijmegen. Uit alle inzendingen kiest een jury een winnaar en deze wint een mooie prijs.

Deelname aan de Micobit Challenge is gratis, maar er gelden wel een aantal spelregels. Deelnemende leerkrachten krijgen lesbrieven, ondersteuning van medewerkers van het iXperium Nijmegen en Microbit-computers, die de school na afloop van de Challenge mag houden.

De inschrijving is gesloten!

Spelregels:

  • De Microbit Challenge is bedoeld voor leerlingen uit de bovenbouw van het PO en de onderbouw van het VO.
  • Scholen uit de regio Nijmegen en omstreken kunnen zich inschrijven.
  • De materialen worden afgestemd op een groep van ca. 30 leerlingen.
  • Om dubbele inschrijvingen te voorkomen wordt er gekeken naar de naam van de leerkracht.
  • Het aantal plaatsen is beperkt (dit in verband met de beschikbare Microbit computers), inschrijvingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.
  • Bij het maken van de oplossing mogen er geen extra elektronische middelen toegevoegd worden (alleen het materiaal wat geleverd is). Dit om binnen het thema van gelijke kansen te blijven. Er mag natuurlijk wel (kosteloos) materiaal gebruikt worden voor de aankleding.
  • Per ingeschreven groep worden er minimaal twee ‘oplossingen’ aangeleverd.

Bij het insturen van de oplossingen mogen de leerlingen ook creatief zijn. Een foto van de oplossing, een PowerPoint presentatie, Sway of Prezi met tekst en uitleg of een video presentatie met bijvoorbeeld Videolicious, etc. (Let op: Voor foto en videomateriaal waarop leerlingen herkenbaar in beeld zijn moet toestemming gevraagd worden aan ouders, alvorens dit materiaal aan het iXperium Nijmegen op te sturen. Mogelijk zal het iXperium Nijmegen later nog extra toestemming vragen voor publicatie.)

Tags:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*