Maak eenvoudig een mindmap van een Wikipedia-pagina

10-02-2015 door Jan Angevaare

In een van de blogposts van André Manssen kwam ik een handig tooltje tegen. Via een website kun je op een heel eenvoudige manier van een Wikipedia-pagina een mindmap maken. Ga daarvoor naar http://wikimindmap.org en voer dezelfde zoekterm in die je ook op http://wikipedia.org gebruikte. Het mooie is dat die mindmap interactief is: wanneer je op de tekst bij een van de hoofd- of subtakken klikt, opent een bijpassende Wikipedia-pagina en door op een plusje aan het eind van een tak te klikken kun je een sub-tak openen en weer sluiten.

wikimap

 

De mindmap kun je voor jezelf, of voor je leerlingen, gebruiken als een soort samenvatting. Je zou er ook een snapshot van kunnen maken en die gebruiken als illustratie in een document, presentatie e.d. betreffende het onderwerp waar je aan werkt. De interactiviteit gaat daarbij helaas wel verloren. ’t Werkt allemaal heel simpel en gebruiksvriendelijk.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om via een hyperlink linksboven de mindmap te downloaden als een Freemind-file. Freemind is een gratis mindmapprogramma voor Windows, Mac OS X en Linux. Helaas kreeg ik dit niet werkend.

Geplaatst onder: Algemeen, Voor u getest | Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*