Legodag bij iXperium Arnhem

31-10-2016 door Justine van den Berg

19 oktober was het zo ver, ruim 40 leerlingen uit het primair onderwijs konden een hele middag bouwen en werken met Lego. iXperium Arnhem en Nijmegen organiseerde deze dag in samenwerking met LEGO en Heutink. De leerlingen gaven deze middag ook feedback op nieuwe LEGO-materialen die studenten van de HAN-opleiding Industrieel Productonwerpen hadden ontworpen. De studenten ontwikkelen nieuwe materialen voor LEGO Ninjago, Star Wars en City. De feedback van de leerlingen bepaalt of de producten ook succesvol zijn. Gelukkig konden de leerlingen goeie feedback geven. De studenten waren verrast door de duidelijkheid en de diepgang van de feedback en kunnen nu hun ontwerpen perfectioneren.

Als beloning voor het harde werken kregen alle kinderen de mogelijkheid om daarna zelf aan de slag te gaan met allerlei LEGO-materialen. In iXperium Arnhem en Nijmegen werken we al met Mindstorms en We-Do. Voor de LEGO-dag nam Heutink als leverancier van educatieve materialen ook de nieuwste sets Duplo en LEGO-education mee.

Het viel de begeleidLEGO-dag 2ers van deze dag op hoe creatief kinderen zijn en hoe goed ze kunnen bouwen en programmeren. Kinderen uit groep 3 en 4 lieten zien dat het programmeren van Mindstorms al op jonge leeftijd een succes kan zijn. De mooiste opmerking van de dag kwam van een moeder van een meisje dat onafscheidelijk was van haar Mindstorms-robot en ze bleek ook heel goed zelf te kunnen programmeren. Haar moeder gaf aan dat het jaren geleden was dat zij haar dochter zo enthousiast en geconcentreerd zag werken!

 
Komende periode onderzoeken we met een groep deskundigen vanuit het basisonderwijs, iXperium Arnhem en Nijmegen, Heutink en LEGO de bruikbaarheid van de verschillende LEGO-producten. Met deze groep willen we een rijke leeromgevingen ontwerpen en vormgeven die we in het iXperium kunnen gebruiken.

De LEGO-dag was een groot succes. Veel leerlingen wilden meedoen en binnen enkele dagen was het maximum aantal leerlingen bereikt. De studenten van IPO hebben goeie feedback gekregen op hun ontwerpen en de leerlingen hadden een topmiddag met alle LEGO-producten waar ze mee mochten bouwen en programmeren. De medewerkers van het iXperium kregen weer nieuwe inspiratie voor leerarrangementen met LEGO. We kijken of we vaker een dergelijke LEGO-dag kunnen organiseren.

foto1 foto7 foto12 foto14 foto16 foto17 foto20 foto23 foto25 foto27 foto29 foto31 foto34 foto36 foto42 foto43

Tags:
Geplaatst onder: Voor u getest | 1 Reactie

Eén reactie op “Legodag bij iXperium Arnhem”

  1. Janelle schreef:

    thuq&:suot;Sipport HTML5 open web video with open formats"and it's done with mpeg4, which is not an open format.I realize it's early in this feature but given that the licensing for mpeg4 isn't compatible with the royalty-free requirements of web standards, why talk about standards at all?At this point it's a proprietary Chrome and Apple extension to the web, much like Flash is Adobe's proprietary extension to the web.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*