Leerkracht, zet dit vast in je agenda!

24-05-2016 door Pieter van Rooij

Buiten wordt het warmer, bloemen en planten komen weer in bloei, jonge dieren dartelen in de wei. Voor jou als leerkracht dé periode bij uitstek om plannen voor het nieuwe schooljaar te maken!

Hoe gaat het schooljaar 2016-2017 eruit zien? Op welke gebieden wil ik mij als leerkracht verder bekwamen? Waar liggen mijn behoeften en interesses? Een goed moment om een helder lentelicht op de activiteiten van het iXperium te schijnen…

De meeste leerkrachten weten ons inmiddels goed te vinden als het gaat om schoolprogramma’s. Met je klas of je team naar het iXperium zorgt vaak voor goede energie en inspiratie om op school verder aan de slag te gaan met onderwijs met ict.

Maar wist je ook dat we daarnaast diverse professionaliseringsactiviteiten organiseren die voor leerkrachten van de aangesloten schoolbesturen vrij toegankelijk zijn?

QuiX

In het schooljaar 2016-2017 organiseert iXperium Nijmegen weer een aantal ‘QuiX‘. Dit zijn korte workshops waarin je in 1,5 uur een les van volgende week herontwerpt met ict. Deze workshops worden ongeveer eens per maand in het iXperium gehouden, maar zijn ook te boeken voor bijvoorbeeld een studiedag of teamvergadering. Het komende jaar staan de volgende QuiX’ op de planning:

 • Donderdag 15 september ‘16 19.00 – 20.30
  Aantrekkelijk presenteren met Thinglink
 • Woensdag 19 oktober ‘16 15.30 – 17.00
  Sociaal klimaat bevorderen met ClassDojo
 • Dinsdag 15 november ‘16 19.00 – 20.30
  Interactief leren met Plickers
 • Woensdag 7 december ‘16 15.30 – 17.00
  Speels kennis toetsen met FlipQuiz
 • Maandag 13 februari ‘17 16.00 – 17.30
  Sociaal klimaat bevorderen met ClassDojo
 • Donderdag 23 maart ‘17 19.00 – 20.30
  Speels kennis toetsen met FlipQuiz
 • Dinsdag 16 mei ‘17 16.00 – 17.30
  Online verzamelen met BlendSpace

gevalideerd door leraarregister

 

QuiX’ zijn gevalideerd door het lerarenregister.

 

Enthousiast? Schrijf je hier vast in voor een of meerdere QuiX’!

 

iXpiratiemiddagen

Per jaar organiseren we twee iXpiratiemiddagen. Voor het komende schooljaar hebben we het volgende bedacht:

iXpiratiemiddag ‘Gepersonaliseerd leren met (methode)software’
12 oktober 2016  
We merken dat veel scholen/leerkrachten aan lopen tegen het feit dat ze niet goed weten wat de mogelijkheden zijn van educatieve software. Welke pakketten moeten we aanschaffen? Of kunnen we uit de voeten met de software die we reeds op school hebben? Wat is er op ict-gebied allemaal mogelijk?
Hoe kun je de op school aanwezige educatieve software inzetten om recht te doen aan de verschillen tussen de kinderen in je klas? Met welke ontwikkelingen zijn uitgeverijen en ontwikkelaars van educatieve software op dit moment bezig?
We zijn momenteel druk met het ontwerp van een boeiende middag waarbij een groot aantal aanbieders zich zal presenteren in een beursstand en workshops zal verzorgen rondom recht doen aan verschillen met behulp van hun educatieve software. ‘De NOT komt naar je toe dit najaar!’ We verwachten dat alle grote partijen (Malmberg, Zwijsen, Noordhoff, Blink, Thieme-Meulenhof, Snappet, Oefenweb, Gynzy, Jeelo, Prowise etc.) enthousiast zullen meewerken aan dit evenement. 

Enthousiast? Schrijf je hier vast in voor de iXpiratiemiddag van 12 oktober 2016!

iXpiratiemiddag ‘Wereldoriëntatie (OJW) met Virtual Reality’
10 mei 2017
Zet deze datum vast in je agenda. Te zijner tijd volgt meer informatie.

 

Overige initiatieven

Naast de schoolprogramma’s, QuiX en iXpiratiemiddagen zijn we bezig met het ontwerp van leertrajecten over creatief, adaptief en interactief gebruik van ict in het onderwijs en zijn we aan het denken over een bijeenkomst voor ict-coördinatoren/i-coaches van onze scholen. Hiervoor zijn nog geen data bekend. Heb je ideeën over de vorm of invulling van deze middagen of wil je meedenken? Mail dan naar pieter.vanrooij@ixperium.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*