Gamen in de iXspace!

01-06-2017 door Justine van den Berg

Door Ron Does

In de week van 22 tm 27 mei stond “het maken” centraal (zie ook : https://abcmaken.nl/)
Groep 5 van de Laarakker kwam naar de iXspace om een echte game-controller te maken met de makey makey. Drie uur lang testen, uitproberen om tenslotte je eigen game controller te gebruiken in een echte challenge.

Fedde zegt hier over: “We mochten alles zelf uitproberen, en maken. We moesten een Makey makey maken. Met allemaal draadjes, een daarvan is het aarde draadje die was het belangrijkst. Toen de makey makey klaar was gingen we een spel spelen, groepje tegen groepje was super tof. Ik heb veel geleerd over de makey makey.”

 

Met het maken van de game controller werden de stappen van het ontwerpend leren gevolgd.
Vanuit de uitdaging (je gaat je eigen game controller maken) aan de slag met een ontwerp en dit door testen en aanpassen gebruiken in de uiteindelijke presentatie (het spel spelen)
Voor kinderen altijd een ontdektocht en ook mooi om te zien dat ze in korte tijd zelf het initiatief nemen om dingen uit te proberen.

Evi en Nick: “We hebben veel geleerd over de Makey Makey. We hebben met allemaal spulletjes gewerkt en kijken wat goed en slecht deed dat moesten we op dat blaadje schrijven. En toen alles klaar was mochten ook een spelletje doen als afsluiting. En we moesten in groepjes werken.”

Dat kinderen elke keer enthousiast bezig zijn is kenmerkend voor het werken in de iXspace.
Ze mogen experimenteren, kunnen hun eigen ideeën vorm geven en hebben ook veel plezier in het maken: “We hebben veel plezier gehad we vonden het daar leuk en gezellig en hadden het naar ons zin , we weten nu hoe je een gamecontroller moet maken.”

 

En juf Ria? Die vond het geweldig. “Je ziet dat leerlingen hier op een andere manier met elkaar samenwerken”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*