Kick-off blended learning iXperium Oss 2016

30-09-2016 door Wendy Deursen
Op woensdag 31 augustus heeft de kick-off van de designteams iXperium Oss schooljaar 2016-2017 plaatsgevonden.
Dit jaar verrichten vijf nieuwe designteams onderzoek op het gebied van virtual reality, Zorgonderwijs & Technologie, rekenen & gepersonaliseerd leren, personal branding en niveau2plus.
De teams gaan onderzoek verrichten op het gebied van blended learning. Zij ontwikkelen nieuwe didactische werkvormen, cross-over opleidingen of keuzedelen. Dit doen zij samen met een onderzoeker en een lerarenopleider van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) met ondersteuning van ICT-experts.

De ochtend startte met een presentatie die gegeven werd door Karin Visser. Hierin werd kort iets verteld over het IXperium en het ontstaan ervan. Na de presentatie hebben de nieuwe leden kennisgemaakt met de vijf designteams en projectondersteuners. Elk designteam heeft, met vol enthousiasme, een pitch gegeven wat hun onderzoeksonderwerpen zijn voor het komende jaar.

Kort daarna gaven Pauline van de Venn en Sonia Reis een presentatie over hun ervaringen rondom blended learning. Vorig jaar hebben zij onderzoek gedaan op het gebied van loopbaanleren. Bij hun nieuwe onderzoek gaan zij zich richten op gepersonaliseerd leren.

Na de pauze hebben de designteamleden, op een interactieve werkwijze, met elkaar kennis gemaakt. Zij kregen de opdracht om een grafiek te maken op basis van hun eigen talenten en kwaliteiten. Van daaruit hebben ze gekeken hoe ze die talenten en kwaliteiten kunnen toepassen op het gebied van blended learning. Na afloop was er een gezamenlijke lunch in het eigen restaurant van ROC de Leijgraaf. Hier konden de leden en projectondersteuners nog gezellig verder praten en hun ideeën uitwisselen.

YouTube voorvertoningsafbeelding YouTube voorvertoningsafbeelding

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*