iXpiratiemiddag “Op safari door de 21e eeuw”

22-10-2015 door Justine van den Berg

Onder de titel “op safari door de 21e eeuw” verzorgde iXperium Nijmegen de iXpiratiemiddag voor het primair onderwijs in en rond Nijmegen. Ruim 100 leraren werkten actief in verschillende workshops.

In het leerarrangement Naar buiten met ict gingen de deelnemers aan het werk met ict buiten het klaslokaal. GPS en bewegen zorgen voor een nieuwe kijk op leren met ict. De deelnemers navigeerden met een mobiel apparaat door de omgeving op zoek naar opdrachten en spelaanwijzingen.

Bij de workshop Scratch programmeerden de deelnemers in tweetallen met het programma Scratch. De beginnende programmeurs ondervonden hoe het is om stap voor stap te ontwerpen. Eigen creativiteit en fantasie kregen volop de ruimte in deze workshop.
Hoe kun je met behulp van ict tegemoet komen aan de verschillende talenten van kinderen? De deelnemers van de workshop Mysterybox kregen een herkenbaar praktijkprobleem voorgeschoteld. Vervolgens kregen ze  de uitdaging om hun eigen talent te gebruiken om samen met collega’s een oplossing te bedenken.

De deelnemers waren enthousiast.

ixpiratiemiddag 1  ixpiratiemiddag 2

 

Na de herfstvakantie volgt een uitbreidere blog over deze inspirerende middag.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*