iXpiratie@Mondial

23-06-2016 door Justine van den Berg

Ieder jaar organiseren lerarenopleiders Jaimy Blaney Davidson en Jantien de Jong van HAN Instituut voor Leraar en School samen met hun studenten een conferentie over de inzet van ict in onderwijs. De studenten onderzoeken een aantal tools en passen die toe in hun eigen lessen. De kennis en ervaring vanuit deze onderzoeken delen de studenten in een conferentie voor leraren, docenten en studenten. Ook docenten van scholen uit de regio en lerarenopleiders delen hun ervaringen en onderzoek. De conferentie vond eerder plaats op de HAN en op het NSG in Nijmegen en dit jaar was het Mondialcollege aan de beurt.

.

En zo konden leraren van het Mondlialcollege op hun eigen school kennis maken met een enorme hoeveelheid aan mogelijke apps, tools, software en  hardware die gebruikt kunnen worden in onderwijs. Er was een markt waar studenten hun onderzoek en ervaringen presenteerden. En er waren presentaties. Deelnemers konden kiezen uit vier sessies met ieder zes presentaties.

iXpiratie@Mondial2 iXpiratie@Mondial3 iXpiratie@Mondial4

.

Student Roseanne Vrolijk schreef een blog op leraarworden.nl en ze maakte een videoverslag over de middag:

.

Onderzoeker Pierre Gorissen deed mee op afstand en deelde zijn ervaringen in zijn blog.

Via facebook hebben we een van de sessies live uitgezonden en daar hadden we live 170 kijkers!

Mooi om te zien hoe studenten, lerarenopleiders en docenten van scholen samen ontwikkelen, onderzoeken en kennis delen. We zijn trots op deze studenten en lerarenopleiders!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*